امروزه یکی از مهم ترین اجزاء تاثیرگذار در صنایع ماشین سازی ، امور مهندسی ، ماشین آلات صنعتی تهیه انواع پیچها میباشد. پیچ آلن در دسته تجهیزاتی قرار دارد که استفاده از آن باعث مقاومت و استحکام بیشتر قطعات در همهی زمینهها خواهد شد. در این مقاله قصد داریم انوع روش تولید پیچ آلن را مورد تجزیه و تحلیل قرار دهیم.
به طور کلی روش تولید پیچ آلن به دو صورت ماشینکاری و بدون برش صورت میگیرد ؛ تعیین روش ساخت پیچ آلن به اندازه قطعه و مقادیر مورد نیاز بستگی دارد.
روش تولید پیچ آلن به سبک بدون برش
همانطور که میدانید روش بدون برش به دو دسته سرد و گرم تقسیم میشود.
روش سرد : عموما تمامی اتصال دهندهها مانند پیچ آلن به روش سرد تولید میشوند و بسیار مناسب برای تولید در مقادیر زیاد هستند. در این روش تولید پیچ آلن اغلب تولید کنندگان از سیمهای رولی که وزن آنها حداقل 1000 کیلوگرم باشد استفاده میکنند که در فرآیندهای چند مرحلهای مانند آماده سازی مفتول ، برش و شکل دهی پیچ آلن و…. توسط فشار فورج و اکستروژن صورت میگیرد. در نظر داشته باشید این نوع روش برای پیچ یا مهرههای لبه تیز به دلیل افزایش ساییدگی مناسب نمیباشد. با این حال روش سرد به دلیل استفاده بهینه و صرفه جویی در مواد ، کیفیت بسیار بالا ، بازدهی خوب ، مقاومت عالی و استحکام بالا بسیار مورد استقبال تولید کنندگان قرار گرفته است.
روش گرم : با توجه به اینکه در این روش پیچ و مهره آلن با طول و قطرهای بزرگ تر تولید میشوند ، قطعاتی که حجم بسیار پایین یا شکل گیری بسیار سخت دارند هم تولید میشوند. در این روش میله های بزرگ تا حدودی یا به طور کامل تا دمای فورج گرم خواهند شد سپس شکل گیری صورت میگیرد. روش گرم به دلیل تولید هندسه های پیچیده از محبوبیتی خاصی برخوردار است ، اما باید بدانید که تولید در این روش نسبت به تولید سرد کم تر میباشد.
روش تولید پیچ آلن به سبک ماشینکاری
در روش ماشینکاری شیارهای ایجاد شده از طریق کم شدن مواد یا تراشیدن توسط تراشکاری ، حدیده و قلاویز صورت میگیرد.
تراشکاری : در این روش قطعه مورد نظر ابتدا توسط دستگاه تراش به سایز دلخواه میرسد ، سپس در جهت طراحی و تولید پیچ ابتدا قطر خارجی پیچ تراش میخورد. تولید پیچ آلن نسبت به قطر و طول در روش تراشکاری نامحدود میباشد اما توجه داشته باشید به هزینه و زمان زیادی در جهت تولید یپچ آلن نیاز خواهید داشت.
حدیده : به وسیلهای گفته میشود که برای ایجاد رزوههای خارجی بسیار کاربرد دارد. این روش در دسته شیوههای دقیق قرار نمیگیرد و به زمان و هزینه زیاد نیاز دارد.
قلاویز : قلاویز به دو دسته ماشینی و دستی تقسیم میشود. در این روش از روغن به عنوان خنک کننده ، صیقلی کننده سطح و دور کننده پلیسه از رزوه استفاده میشود.
در روش گرم از این سه فرآیند در جهت تولید پیچ آلن با تیراژ کم و کاربردهای مخصوص استفاده میشود.